Primer mercat local de Nadal de Santa Coloma de Queralt


Santa Coloma en transició, amb la col·laboració de l’Associació de Botiguers i l’Ajuntament, va organitzar el passat divendres dia 7 de desembre a la plaça Major el primer mercat local de Nadal. Els objectius eren clars: per una banda potenciar i incentivar la producció i el comerç local oferint un espai per mostrar i comercialitzar els seus productes a comerciants i artesans de Santa Coloma i rodalies, i per altra banda sensibilitzar a la població dels avantatges de consumir local i mostrar la diversitat de productes que podem adquirir sense marxar del nostre poble.
Finalment van ser més de 40 parades de comerços i artesans de Santa Coloma i pobles de la rodalia els que es van poder trobar des de les 10 del matí fins a les 3 de la tarda a la plaça. Cal destacar la gran varietat de productes que es podien trobar, des dels típics regals o productes de les festes de Nadal fins a productes d’art o artesania, aliments ecològics, plantes ornamentals o medicinals, pa artesà, productes de cosmètica, tions, etc.
Tot i el fred hi va haver força animació durant tot el matí. La companyia Bufanúvols va oferir música, espectacle i diversió, i durant tot el matí es van recollir diners per a la marató de Televisió de Catalunya i es van fer diverses activitats:
  • un concurs de pífies pels aparadors de diversos establiments de Santa Coloma, el guanydor del qual va tenir com a premi un rellotge ofert per Joieria Trias.
  • una visita guiada pel casc antic a càrrec de Jaume Martell que va explicar com era Santa Coloma el 1717.
  • una cantada a càrrec del cor infantil Corxeretes,
  • xocolata desfeta amb coca a càrrec dels alumnes de quart d’ESO de l’Institut Joan Segura i Valls,
  • brou fet per l’AMPA de la Llar d’infants El Rossinyol,
  • exposicions diverses de joies, rellotges, pintura, etc.
Volem agrair la col·laboració de l'Ajuntament i l'Associació de botiguers de Santa Coloma, els corxeretes, les Ampas de les escoles i instituts i a tots els participants. Esperem que el mercat es vagi consolidant en properes edicions i que tots plegats ens anem conscienciant de la importància pel poble de tenir un comerç ben viu.
Aspecte de la plaça. Foto: Josep Monreal
Espectacle infantil del bufanúvols

Més de 40 parades a la Plaça Major

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada