Projecte i si ...

Molts dels nostres projectes han començat de la mateixa forma:
i si ... organitzem un mercat local de Nadal?
i si ... fem un banc del temps?
i si ... fem una web per compartir cotxe i estalviar diners i recursos?
i si ... féssim un camp de voluntariat internacional?
i si ... un altre món és possible?

i si ... és un nom que ens suggereix positivisme, acció, questionar-se, idees, proactivitat, ...

Què es i si...?

i si... és un projecte de Santa Coloma en Transició compartit amb la Fundació Quer Alt .


Creiem, i ho compartim amb moltes altres persones, que un altre món és possible, i és la nostra convicció que per aconseguir-ho un altre model econòmic és necessari. Ens agradaria una societat més equitativa que contribuís a fer un món més sostenible, i estem convençuts que des de l'àmbit local podem treballar per aconseguir-ho.

El projecte “i si ...” pretén ajudar al canvi cap a un model econòmic local que contribueixi a construir una societat més equitativa i resilient, en la qual valors com la cooperació, el bé comú, la sostenibilitat, el respecte pels límits naturals o el foment del comerç i la producció local, siguin tan importants com la rendibilitat econòmica.

El projecte “i si ...” vol proposar idees i dinamitzar projectes que permetin crear moltes i diverses petites empreses amb activitats interdependents i complementàries que formin un poble menys vulnerable als efectes externs.

El projecte “i si ...” pretén també sensibilitzar la població i difondre una economia basada en uns valors que incideixin en les relacions socials i humanes de les persones, així com també mantenir relacions amb altres iniciatives socials, culturals i econòmiques semblants d'arreu del món.

El projecte “i si ...” té, en definitiva, a la persona en el centre de les actuacions, essent l'objectiu final del projecte contribuir al benestar i la qualitat de vida de les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada