Xerrada per a la promoció de la cultura del safrà

Diumenge dia 19 de maig, coincidint amb el Mercat d'Època, Santa Coloma en transició vam organitzar una xerrada a càrrec de Joan Cartanyà de l'empresa Concapam amb el títol "Safrà: tradició gastronomia, territori i recuperació". Va ser a 2/4 d'una del migdia a la sala dels merlets del Castell i hi van assistir una trentena de persones.

En Joan ens va explicar els orígens d'aquesta planta, la forma de cultivar-la, les seves característiques i particularitats, i la relació que té amb el nostre territori. El safrà va ser una font de riquesa molt important a la Catalunya central durant molts segles però es va anar perdent fins arribar al segle XX que va quedar només de forma simbòlica. Santa Coloma en va ser un dels centres importants de conreu i comercialització.

El Joan, mitjançant la seva empresa Concapam, vol promoure la reintroducció del conreu del safrà a Catalunya i aprofitar la cultura, gastronomia, història i tradicions que envolten aquesta flor per crear riquesa al territori. Des de Santa Coloma en transició hi estem d'acord i pensem que és una bona oportunitat també per a la Baixa Segarra i per això mirarem de fer accions per promoure activitats relacionades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada